Sharing is caring
Jeg tror på at man får dobbelt tilbake av det man deler. Denne bloggen er min plattform for å dele tanker, erfaringer og kunnskap jeg har tilegnet meg. Jeg skriver om egne refleksjoner og håper å samle disse for å dele innsikt og verdifulle lærdommer. Alt jeg deler er ment som et utgangspunkt for refleksjon og læring, da det alltid er mer å lære.
Utforsk mine siste innlegg, velg en kategori til venstre, eller se alle her. Den aller nyeste artikkelen jeg har publisert finner du under:
-
Eier du mer enn syv ting, eier tingene deg
·
Eier du mer enn syv ting, eier tingene deg» har lenge fascinert meg. Da jeg nylig solgte bilen min, innså jeg hvor relevant dette sitatet var for mitt eget liv. Bilen, som tidligere var en nødvendighet, hadde blitt en byrde snarere enn en ressurs etter hvert som behovene mine endret seg. Dette fikk meg til å reflektere over hvordan materielle eiendeler kan kontrollere oss i stedet for omvendt. Sitatet, ofte tilskrevet Lao Tzu, har ikke bare påvirket min personlige livsfilosofi, men også mine profesjonelle tilnærminger, lenge før jeg en gang visste at dette var et passende ordtak for følelsen av å bli eid av ting. I denne artikkelen skriver jeg litt om hvordan prinsippene bak minimalisme kan overføres til ulike forretningssammenhenger, og hvordan de kan bidra til økt effektivitet og bedre resultater.
«Eier du mer enn syv ting, eier tingene deg» blir ofte assosiert med den kinesiske filosofen og grunnleggeren av taoismen, Lao Tzu. Og reflekterer en dyptgående forståelse av hvordan materielle eiendeler kan komme til å kontrollere oss snarere enn omvendt, og understreker hvordan overdreven fokus på materielle ting kan føre til tap av personlig frihet og indre fred.
Selv om Lao Tzu levde rundt 600 år før Kristus, i en tid før moderne teknologi og overflod av materielle varer ble vanlig, føles hans tanker om enkelhet og det åndelige over det materielle mer relevant enn noensinne i vår hektiske, materialistiske verden. I en tid preget av klimaendringer og ressursknapphet, tilbyr minimalismen en vei mot en mer bærekraftig og meningsfull tilværelse. Ved å redusere vårt forbruk og fokusere på det som virkelig betyr noe, kan vi ikke bare bidra til å beskytte planeten, men også oppleve en økt følelse av frihet og velvære.
En minimalistisk livsstil kan gi positive effekter og bidra til økt livskvalitet med mindre stress og mer tid til det som virkelig betyr noe, og kunne skrevet videre om hvordan det å gå med eller motstrøms i livet eller hvordan begjør og forgjengelig kan knyttes til sitatet, eller hvor mange andre enn Lao Tzu som knyttes til dette prinsippet, men skal ikke dykke noe nærmere inn i det.
Poenget i denne artikkelen er å illustrere hvordan jeg overfører kunnskap fra et område til et annet ved å komme inn på hvordan fordelene med en minimalistisk tilnærming strekker seg langt utover det personlige.
Har du tenkt på hvordan sitatet også kan ha relevans i forretningsverden?
Sitatet «Eier du mer enn syv ting, eier tingene deg» kan relateres til ulemper ved å ha en alt for stor lagerbeholdning. Akkurat som for mange eiendeler kan kontrollere en persons liv, kan en for stor lagerbeholdning kontrollere og begrense en butikk.
Sitatet kan
brukes til åminne markedsavdelingen om åalltid strebe etter å forenkle budskap, forbedre ellertydeliggjøre markedsføringsbudskap ved åfokus på åfjerneallunødvendig tekst.I utviklingsavdelingen er sitatet en påminnelse om å redusere teknisk gjeld og at brukeropplevelsen forbedres ved å automatisere eller fjerne unødvendige funksjoner.
For selgere kan minimalisme være en påminnelse om at det å jobbe med for mange kundeprospekter samtidig kan slå negativt ut på salgstallene. Ved å fokusere på færre prospekter, får selgerne mer tid til hver enkelt kunde og øker sannsynligheten for salg.
I rollen som Product Manager gjorde jeg en lærerik erfaring om hvordan fokus på færre, men mer riktige ting akselererte fremdriften. De ansatte følte mindre stress og bedre tid som følge av færre oppgaver, men hadde i realiteten aldri jobbet hardere og levert bedre resultat enn akkurat det året jeg presenterte en fremdriftsplan om å ikke gjøre noen ting.