Blogg

Sharing is caring

Jeg tror på at man får dobbelt tilbake av det man deler. Denne bloggen er min plattform for å dele tanker, erfaringer og kunnskap jeg har tilegnet meg. Jeg skriver om egne refleksjoner og håper å samle disse for å dele innsikt og verdifulle lærdommer. Alt jeg deler er ment som et utgangspunkt for refleksjon og læring, da det alltid er mer å lære.

Utforsk mine siste innlegg, velg en kategori til venstre, eller se alle her. Den aller nyeste artikkelen jeg har publisert finner du under:

  • Hvor vi møtes?

    ·

    Hvor vi møtes?

    Når vi tenker på møter, dukker ofte bildet av et grått møterom opp i hodet. Men hva om jeg fortalte deg at noen av de beste samtalene og de mest kreative ideene sjelden kommer til verden i disse rommene? La oss utforske alternative møteplasser som gir både kroppen og tankene et lite løft.

    Gå og prate – for å tenke bedre

    Det er noe magisk med å gå mens man prater. Det er en pause fra skjermene og statiske miljøer. En studie fra Stanford University viser at kreativiteten kan øke med hele 60 % når vi er i bevegelse. Tenk deg selv – hvor mange ganger har en god idé kommet til deg når du er ute og går en tur? Når vi går, øker blodtilførselen til hjernen, noe som stimulerer både problemløsning og idéskaping. Så neste gang du har et møte på kalenderen, hvorfor ikke foreslå en spasertur?

    Sosialt og avslappet: Lunsj- og middagsmøter

    Vi er sosiale vesener, og å dele et måltid kan være en flott måte å bygge relasjoner på. Et måltid skaper en annen atmosfære enn et møterom; det blir en arena for både formelle og uformelle samtaler. En studie publisert av The American Psychological Association peker på at sosiale interaksjoner rundt et måltid kan redusere stress og fremme trivsel. Å møtes over en lunsj eller middag åpner for en mer avslappet dialog, noe som kan være spesielt nyttig når man skal diskutere følsomme eller komplekse temaer.

    Ulike møteformer for ulike mål

    Når skal du da velge de forskjellige møteformene? Jo, tradisjonelle møterom er fortsatt ypperlige for strukturerte samtaler og presentasjoner – men når det er snakk om idégenerering, planlegging eller diskusjoner som krever kreativ flyt, kan en gåtur være det perfekte valget. Og skal du bygge en relasjon, diskutere noe over tid, eller rett og slett bli bedre kjent med noen? Da er lunsj- eller middagsmøter den ideelle settingen. Hver møteform har sin plass, men ofte glemmer vi alternativene som kan løfte samtalen til et nytt nivå.

    Ulemper med kreative møter i videomøter

    Videomøter er en fantastisk løsning for å knytte sammen team som er geografisk spredt, men når det gjelder kreative møter som brainstorming, er det noen utfordringer. Jeg har erfart at deltakere som sitter på «hovedlokasjonen» ofte blir de mest aktive bidragsyterne, mens de som er med fra andre steder, har en tendens til å bli mer passive. Det kan være vanskeligere for dem å delta aktivt og føle seg like engasjert som de som er fysisk tilstede. For å virkelig få kreative tanker til å flyte, kan det derfor være lurt å møtes fysisk, ta en gåtur eller arrangere møtet i en mer sosial setting som en lunsj eller middag. Dette gir alle muligheten til å delta på like vilkår og skaper en mer inkluderende og engasjerende atmosfære.

    Prøv noe nytt neste gang

    Neste gang du har et møte i kalenderen, vurder om det tradisjonelle møterommet virkelig er den beste settingen. Kanskje kan du foreslå en gåtur for å få de kreative tankene til å flyte fritt? Eller ta lunsjen ute for å skape en mer avslappet atmosfære? Det finnes mange måter å møte på, og de beste samtalene skjer ofte utenfor fire vegger.


    ,

SISTE/ALLE INNLEGG

Alle


ANBEFALTE EMNER