Idématerialist – en ny tittel for kreative problemløsere

Hva kaller du deg når du ikke passer i én boks, men jobber med idéer, mennesker, teknologi og strategi? Jeg fant opp et ord – og kanskje passer det deg også.
Velkommen til en side som utfordrer vanetanker og byr på innsikt, erfaring og litt skråblikk – for deg som liker å tenke selv.
Jeg er en idématerialist som kobler teknologi, psykologi, produkt og praksis – og gjør komplekse ting litt enklere. Målet er ikke å finne opp hjulet på nytt – bare gjøre det litt rundere.
Hva kaller du deg når du ikke passer i én boks, men jobber med idéer, mennesker, teknologi og strategi? Jeg fant opp et ord – og kanskje passer det deg også.
Visste du at mange nyutdannede overvurderer hva de kan forvente i startlønn? Ifølge undersøkelser har en stor andel av dem urealistiske forventninger til både lønn og frynsegoder. Noen ser for seg at de skal spasere rett inn i drømmejobben med en saftig lønnspakke, mens realiteten ofte er en annen.
De beste lederne setter sine ansatte først. De bygger team, gir andre æren og er ikke redde for å gjøre jobben selv. Og da slo deg meg plutselig – helt uten at jeg på noen måte er religiøs – at jeg kunne fortsette å eksemplifisere poenget mitt ved å knytte Bibelen og business sammen, og bestemte meg for å dykke litt ned i hva som faktisk står der.
De beste selgerne får deg til å kjøpe uten at du merker at du blir solgt til. Det handler ikke om å overtale eller presse, men om å skape en situasjon der valget føles naturlig, nesten som om kunden kom på det selv.
Gode ideer blir ikke bedre av å bare testes på mennesker som allerede heier på deg. For å validere en idé må du søke ærlige svar – også fra dem som ikke kjenner deg, og som kanskje gir deg innsikten du helst vil unngå, men absolutt trenger. Og manglende respons betyr ikke at idéen er dårlig, men at du kanskje må prioritere annerledes.
Mange selgere fokuserer på hva kunden vil ha. De beste selgerne fokuserer på hvorfor. Denne artikkelen viser hvordan rett salg handler om tillit, behovsforståelse og relasjon – ikke om å dytte på dyreste løsning.
Vi sier vi vil ha kvalitet. Vi rister på hodet over at «alt bare er drit nå til dags», og mimrer tilbake til da ting faktisk var laga for å vare. Men i samme åndedrag velger vi det billigste tilbudet,…
Psykologi er en av de mest undervurderte verktøyene i både arbeidslivet og hverdagen. Vi bruker den konstant – ofte uten å være klar over det. Enten det er i salg, ledelse eller strategi, ligger psykologiske mekanismer bak hvordan vi tar beslutninger, bygger relasjoner og reagerer på ulike situasjoner.
Salg og dating har mer til felles enn du kanskje tror. I begge tilfeller handler det om å forstå mennesker, bygge tillit og navigere mellom rasjonelle valg og emosjonelle reaksjoner. Her får du et psykologisk dypdykk i hvordan ekte forbindelser skapes – enten du skal selge et produkt eller vinne et hjerte.
En blogg er mer enn en plattform for å dele kunnskap – den er en læringsprosess som utvikler både deg og innholdet. Gjennom skriving oppdager du nye sammenhenger, gjenopplever gamle innsikter og skaper ideer du kanskje ikke visste du hadde.