Produktstrategi kan kanskje høres ut som noe hentet fra en PowerPoint full av buzzwords og polerte modeller. Men i realiteten handler det om én ting: å få produktet ditt til å fungere – både for markedet og for bunnlinja.
I Douglas Adams’ The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy får vi vite at svaret på livets, universets og alt muligs hemmelighet er tallet 42. For meg er hemmeligheten litt mer praktisk: Det er å kunne forhandle.
Tretallsregelen er et prinsipp innen kommunikasjon, historiefortelling og design som går ut på at ting gruppert i tre oppleves som mer engasjerende, minneverdige og tilfredsstillende.
Historien om Colgate og tannpastatubens «større hull» er en kjent forretningsanekdote, selv om den mangler verifiserbare kilder. Likevel illustrerer den hvordan små, enkle idéer kan gi store resultater.
Som autodidakt har jeg alltid hatt et sterkt ønske om å lære, og har hentet inspirasjon fra de beste innen ulike felt – enten det er gjennom seminarer, kick-off’s, kurs, kollegaer eller samtaler med ledere, kunder eller andre jeg har møtt.
I likhet med meg selv, hevder de fleste andre at ordene «problem» og «utfordring» har store forskjeller i betydning og kontekst. Til tross for dette opplever jeg at «problem» er det mest brukte i dagligtale, selv om det ofte refererer til noe som egentlig bare er en liten utfordring.
Da Henry Ford ble spurt om kundeinnspill før utviklingen av Ford Model T svarte han: «Hvis jeg hadde spurt folk hva de ønsket seg, ville de ha sagt raskere hester.»
Denne regelen foreslår at du kun bør planlegge aktiviteter for 70 % av tiden din eller timeplanen din. De resterende 30 % bør holdes åpne for fleksibilitet, kreativitet, innovasjon og håndtering av uventede oppgaver eller muligheter.